24 Eylül 2024 Salı BAŞKANLIK
A
a

Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi Heyetinden SGK’ya Ziyaret


Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi Heyetinden SGK’ya Ziyaret

Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi üyelerinden oluşan heyet, biyoteknoloji ve ilaç alanında yapılan iş birliklerine yönelik görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ziyaret etti.

SGK Başkanı Dr. Raci Kaya başkanlığında yapılan toplantıya, BIOCUBAFARMA Başkan Yardımcısı Dr. Eulogio Pimentel Vazquez, Küba Ankara Büyükelçisi Dr. Alejandro Diaz Palacios, SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Doç. Dr. Eren Usul, Strateji Geliştirme Başkanı Onur Öztürk ve Küba Halkın Gücü Ulusal Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaya, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sadece sağlıkta finansmanında değil, prim ödemeleri ve emeklilik ödemelerini de temsil ediyoruz. 85 milyon vatandaşa hizmet eden bir kurum olarak sosyal güvenlik alanındaki tüm hizmetleri sunuyoruz.” dedi.

İki ülke arasında biyoteknoloji ve ilaç alanında yapılacak görüşmelerin önemini vurgulayan Başkan Kaya, bu kapsamda milyonlarca vatandaşın istek ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Küba heyeti Başkanı Pimentel Vázquez ise konuşmasında, Sosyal Güvenlik Kurumuna ev sahipliği için teşekkür ederek, Türkiye’nin misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin sosyal güvenlik alanındaki çalışmalarına da değinen Pimentel Vázquez, “Türkiye sosyal güvenlik sisteminin son yıllarda kat ettiği mesafeyi biliyoruz ve bu alanda yapılan çalışmaları yakından takip ve takdir ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler