16 Mayıs 2024 Perşembe BAŞKANLIK
A
a

SGK Personeli Anıtkabir’i Ziyaret Etti


SGK Personeli Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Dr. Raci Kaya ile personeli, Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ülkemizde her yıl 16 Mayıs gününü içine alan hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl 18’incisi düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri dolayısıyla gerçekleşen ziyarette, Başkan Kaya ve beraberindeki heyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

Ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Kaya, deftere şunları yazdı;

“Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Sosyal Güvenlik Haftası'nı kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde huzurunuzda olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir asrı geride bırakan en büyük eseriniz Cumhuriyetimiz, 101 yıldır olduğu gibi azim ve kararlılıkla büyümeye, güçlenmeye devam ediyor. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıma ülkünüz ve liderliğiniz yolumuzu aydınlatıyor.

Kurum olarak 2006’da başlayan reform süreciyle nüfusumuzun tamamını kapsayan; etkin, kolay erişilebilir ve mali açıdan sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi hedefiyle var gücümüzle çalışmaktayız. Küresel çapta örnek alınan, tüm dünya ülkelerinden heyetlerin incelemek üzere her yıl pek çok kez ülkemizi ziyaret ettiği, vatandaşlarımızın tamamının sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğu bir sosyal güvenlik sistemine sahip olmanın gururu ve sevinci içerisindeyiz.

Çalışmalarımızın meyvelerini uluslararası camianın önde gelen kuruluşlarından aldığımız övgü ve ödüllerle topluyoruz. Son olarak geçtiğimiz ay Portekiz'in Porto kentinde düzenlenen Uluslararası Sosyal Güvenlik Derneği (ISSA) Avrupa Sosyal Güvenlik Forumu'nda 10 projemiz ödüle layık görüldü. Sosyal güvenlik sistemimizin Avrupa'daki en gelişmiş örneklerden biri olduğu bir kez daha teyit edildi.

Cumhuriyetimizle birlikte öncülüğünü yaparak yolumuzu aydınlattığınız birçok konu gibi kuruculuğunu yaptığınız sosyal güvenlik sistemimizi geliştirmek, uluslararası standartlarda güncel, etkin ve yenilikçi hizmet sunmak ve çağdaş bir anlayışla milletimizin yarınlarını güvence altına almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ruhunuz şad olsun.”

 

Ziyarete ayrıca SGK Başkan Yardımcıları Lütfi Aydin, İsmail Ertüzün ve birim amirleri katıldı.

Belgeler